280г пълнозърнесто брашно
60г нишесте
1/4 ч.ч. захар
щ. сол
100г масло - студено и нарязано на парченца
1/3 ч.ч. студена вода
Пресейте брашното, нишестето, захарта и солта в купа. Добавете маслото и бъркайте, да се получат трохи. Това става на ръка, в миксер с бъркалки, но най-добре би било в блендер (на режим „пулс”). Постепенно добавете водата, докато тестото образува топка, ако е все още сухо, внимателно добавете вода, колкото е необходимо. Увиийте тестото във фолио и оставете в хладилника най-малко за 1 час.
Загрейте фурната на 190°С
Застелете тава с пек. хартия.
Върху набрашнена повърхност, разточете тестото на кора 2мм, нарежете на правоъгълници (или с някакви формички), набодете с вилица (за да не се раздуват), поръсете със захар.
Печете 10-15 минути и охладете на решетка. Съхранявайте в затворена кутия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар