150г меко масло
50г пудра захар
200г брашно
50г натурално нишесте - пшенично или царевично
1с.л. прясно изстискан сок от портокал
Разбиват се маслото и захарта с миксер
до бял крем, добавят се брашното, крема на прах и портокаловия сок. Разбърква
се добре, оформят се малки топчета, нареждат се в тава с пекарска хартия или намаслена и леко се сплескват с вилица. Пекат се 20 минути при 160°С до бледозлатист цвят.
Крем:
2с.л. меко масло
100г пудра захар
1с.л. натурално нишесте - пшенично или царевично
настъргана кора от 1/2 портокал
Разбива се с миксер до получаване на
гладка смес.
Сладките се слепват по две с голяма доза
крем.
От Mariana
G. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар