четвъртък, 11 април 2013 г.

Райски сладки





150г меко масло
50г пудра захар
200г брашно
50г натурално нишесте - пшенично или царевично
1с.л. прясно изстискан сок от портокал


Разбиват се маслото и захарта с миксер до бял крем, добавят се брашното, крема на прах и портокаловия сок. Разбърква се добре, оформят се малки топчета, нареждат се в тава с пекарска хартия или намаслена и леко се сплескват с вилица. Пекат се 20 минути при 160°С до бледозлатист цвят.

Крем:

2с.л. меко масло
100г пудра захар
1с.л. натурално нишесте - пшенично или царевично
настъргана кора от 1/2  портокал


Разбива се с миксер до получаване на гладка смес.
Сладките се слепват по две с голяма доза крем.

 От Mariana G. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Захващане на Квас

     Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :)                                         ...