вторник, 2 април 2013 г.
Чийзкейк с шоколад
за блата:
250 г какаови бисквити
50-80 г масло
Орехи - по желание
за плънката:
3 с. л. кисело мляко
250 г рикота/ извара
1ч.ч. захар
1 шоколад
200 г течна сметана
3 яйца
ванилия
Загрейте фурната на 180° С. Пригответе си форма - 26см.
Бисквитите се смилат, смесват се с маслото и се прави блат на дъното на формата .
Рикотата се разбива с киселото мляко и захарта, след което се прибавят и яйцата.
Шоколадът се разтапя и също се добавя.
Накрая се разбива сметаната и тя се прибавя към останалата смес. Излива се върху бисквитения блат и се пече около 40 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Захващане на Квас
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :) ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
Няма коментари:
Публикуване на коментар