четвъртък, 18 април 2013 г.

Курабийки

Рецепти много (без осбени разлики), а такива са у нас, от кухнята на мама. :) 




3 яйца - единият белтък за намазване!
120г захар
3 с.л. кисело мляко
1 пак. амонячна сода
1 ч.л. сода
6 с.л. мас
около 450г брашно
лимонова кора, настъргана
ванилия
захар за поръсване

Разтопете маста и разбъркайте содата в киселото мляко. Омесете меко тесто, разточете на кора - 1-2см и изрежете с фигурки или чаша. Аз този път късх топки колкото по голям орех. Наредете в застлана с пекарска хартия или намаслена тава, на разстояние 2-3см. Намажете с разбития белтък и поръсете със захар.  Печете в загрята на 180°С.  





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Захващане на Квас

     Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :)                                         ...