сряда, 11 март 2020 г.

Варени/парени гевреци :)

Като купешките..., но домашни! :)




Продуктите:
300г брашно
1/2ч.л. суха мая
около 130 - 150мл. вода 
1/4ч.л сол
1/4ч.л. захар

2с.л. сода
2с.л. мед
кристали морска сол

Приготвяне:  
Омесете обикновено хлебно тесто - средно меко и оставете да втаса. След това оформете тънки фитили и оформете гевречета с желания от вас размер. Оставте да втасват отново за окло 20 мин. В това време пригответе тава с хартия за печене и кипнете вода (2-3литра) в дълбока тенджера, добавете содата и меда. Потапяйте гевречетата едно по едно, за около 30 секунди и поставяйте на хартията. Поръсете с кристалите сол. Сложете във фурната, включете на 200 градуса и печете до готовност (около 20ина мин.).  Да ви е вкусно! :)

2 коментара:

  1. Много ги обичам от дете! Непременно ще пробвам да приготвя и аз :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мдааа, и аз така! Похвалете се когато ги приготвите! :)

    ОтговорИзтриване

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...