Като купешките..., но домашни! :)
Продуктите:
300г брашно
1/2ч.л. суха мая
около 130 - 150мл. вода
1/4ч.л сол
1/4ч.л. захар
2с.л. сода
2с.л. мед
кристали морска сол
Приготвяне:
Омесете обикновено хлебно тесто - средно меко и оставете да втаса. След това оформете тънки фитили и оформете гевречета с желания от вас размер. Оставте да втасват отново за окло 20 мин. В това време пригответе тава с хартия за печене и кипнете вода (2-3литра) в дълбока тенджера, добавете содата и меда. Потапяйте гевречетата едно по едно, за около 30 секунди и поставяйте на хартията. Поръсете с кристалите сол. Сложете във фурната, включете на 200 градуса и печете до готовност (около 20ина мин.). Да ви е вкусно! :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Много ги обичам от дете! Непременно ще пробвам да приготвя и аз :)
ОтговорИзтриванеМдааа, и аз така! Похвалете се когато ги приготвите! :)
ОтговорИзтриване