сряда, 3 април 2013 г.
Шоколадов мус
2 яйца
220 г натурален шоколад
70 г масло
20 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
20 мл ром
за украсата:
4 бр. вафлени кошнички
100 г гранела (печени едросмлени лешници)
60 г натурален шоколад
Млякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това - ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.
Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопения шоколад, краищата се поръсват с гранела. Украсените купички се пълнят с муса и се поднасят.
Бон Апети
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Захващане на Квас
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :) ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
Няма коментари:
Публикуване на коментар