сряда, 3 април 2013 г.

Шоколадов мус




2 яйца
220 г натурален шоколад
70 г масло
20 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
20 мл ром

за украсата:
4 бр. вафлени кошнички
100 г гранела (печени едросмлени лешници)
60 г натурален шоколад

Млякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това - ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.
Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопения шоколад, краищата се поръсват с гранела. Украсените купички се пълнят с муса и се поднасят.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Бон Апети

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Панир Джалфрези

  Много лесно и вкусно къри.    1и 1/2 ч.л. семена кимион 1 сушено червено чили  5см парче джинджифил (малка част нарежете на клечици за пор...