Вълшебен вкус, непременно опитайте! :)
за 5-7 порции (зависи от големината на формите)
4-5 круши
85г кафява захар
100г шоколад
сок 1 лимон
1 ч.л. лимонова кора
95г брашно
9 г захар
75г масло (студено и на парченца)
Загрейте
фурната на 180°С.
Объркайте крушите (на кубчета), захарта, половината шоколад, лимоновите сок
и кора. Разпределете сместа в малки формички или чаши.
От
брашното, захарта и маслото бързо забъркайте тесто, но на трохи. Добавете и останалия шоколад. Поръсете трохите във формичките и
печете о-о 35 мин. докато добият златист цвят.
Поднесете с крем, бита сметана или.... сладолед(най- добре :)).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Захващане на Квас
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :) ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
Пироги са руски тестени изделия с плънка.
ОтговорИзтриване