вторник, 9 април 2013 г.
Свинско с патладжани
500 г свински бут
3 патладжана
3-4 стръка лук
1 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. червено вино
3 с. л. соев сос
1 с. л. лютеница
1 с. л. оцет
1 ч. л. нишесте
1 ч. л. захар
олио за пържене
за маринатата:
2 с. л. червено десертно вино
2 с. л. соев сос
* Месото се нарязва на филийки, след това на тънки ивички. Приготвя се марината от посочените продукти и месото се маринова за 30-40 минути.
* Патладжаните се разрязват на две, посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Лукът се нарязва на диагонални парчета, а перата се запазват за украса.
* Отцедените патладжани се нарязват на кубчета и се пържат в силно загрято олио за около 3 минути. След това се изваждат.
* В същата мазнина няколко минути се пържат месото и лукът.
* В подходящ съд се смесват бульонът, лютеницата, соевият сос, виното, оцетът, захарта и хубаво се разбъркват. Когато месото е готово, се прибавят патладжаните. Залива се със соса и се задушава 2-3 минути.
* Ястието се сгъстява с разтворено във вино нишесте, поръсва се с нарязани пера лук, изсипва се в плато и се сервира.
Бон Апети
Много вкусно и бързо за приготвяне.
Аз готвих със 700-800 г месо(при мен врат) и сътветно всички продукти увелчих.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Захващане на Квас
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :) ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
Няма коментари:
Публикуване на коментар