Продукти:
300г крема сирене
100г меко масло
100г пудра захар
1 - 2 банана
какаови и бели бисквити с еднаква големина - около 5х6см, ако са по-големи, ще е нужен повече крем
прясно мляко за потапяне на бисквитите
по желание стафиди
за намазване отгоре - течен шоколад, разтопен шоколад, или, ако ви е останал крем.
Приготвяне:
Крем:
Разбивате добре крема сиренето, маслото и захарта до получаването на гладък крем.
Сглобяване:
Откъсвате си достатъчно голямо парче алуминиево фолио и нареждате част от леко напоените с прясно мляко бисквити, шахматно. Три бисквити на ред, като се допират една до друга с по-тясната стана и средната бисквитка е за банана, а страничните две за да го покрият накрая. Дължината/броя на редовете е според количеството крем.
Намазвате с 1/3 от крема и слагате втори ред бисквити, като слагате над черната бисквита бяла и обратно. Покривате с останалата част от крема и, ако искате посипвате със стафиди, може орехи или някакви плодове - вариации много. По средата слагате целият банан (ако не стига, наставяте с другият). Внимателно съединете двата крайни реда бисквити, заедно с фолиото, така че да се получи триъгълно руло, както е на снимката.
Оставете за 1-2 часа да се стегне в хладилника и украсете по желание с крем, нутела или каквото ви хареса!
Снимки стъпка по стъпка, може да видите тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар