сряда, 3 април 2013 г.
Мус с бял шоколад и малини
за 6 порции:
150 г малини
1с. л. портокалов ликьор /коняк, ром + 1с.л. порток. сок
200 г бял шоколад
300 мл течна сметана (ползвам готварска/неподсладена, защото + шоколада ни е добре така )
1 с. л. портокалов сок
кората на 1/2 лимон
Накиснете малините в ликьора за 15 минути.
В това време разстопете шоколада на водна баня и го охладете.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция, добавете порток. сок, ликьора от малините и лим. кора. Добавете и шоколада и накрая малините, като разбъкате внимателно, за да не ги смачкате. Сипете в малки чашки и охладете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Захващане на Квас
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина. :) ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
Няма коментари:
Публикуване на коментар