сряда, 3 април 2013 г.

Мус с бял шоколад и малини




за 6 порции:

150 г малини

1с. л. портокалов ликьор /коняк, ром + 1с.л. порток. сок
200 г бял шоколад
300 мл течна сметана (ползвам готварска/неподсладена, защото + шоколада ни е добре така )

1 с. л. портокалов сок
кората на 1/2 лимон

Накиснете малините в ликьора за 15 минути.
В това време разстопете шоколада на водна баня и го охладете.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция, добавете порток. сок, ликьора от малините и лим. кора. Добавете и шоколада и накрая малините, като разбъкате внимателно, за да не ги смачкате. Сипете в малки чашки и охладете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Киш с печени зеленчуци и сирене

  Много вкусен киш с печени зеленчуци.  Киш/галет често са ни вариант, ако останем без хляб за вечеря. С чаша бяло вино... Иначе редовно пра...