100г шоколад
3 банана
250-300г кр.сирене/извара
100-150мл прясно мляко
3с.л. кисело мляко
1 пакетче суха сметана
5с.л. пудра захар
2-3с. л. лимонов сок
1-2 капки есенция ром (1 с. л. ром)
Начин
на приготвяне:
1. Изварата, прясното и киселото мляко, захарта, сухата сметана,
лимоновият сок, есенцията ром и два банана (нарязани) се разбиват с миксер или
кухненски робот до получаване на плътен крем.
2. Шоколадът се разтопява с 3-4 с. л. прясно мляко.
3. В подходящи купички се налива малко от разтопения шоколад,
покрива се с част от крема. Процедурата се повтаря, десертът се украсява с
бананови колелца и малко разтопен шоколад, оставя се да се охлади 1 час и се
сервира.
Бон Апети
Няма коментари:
Публикуване на коментар