за 10 бр :
140мл прясно мляко
140мл вода
225г пълнозърнесто брашно
225г бяло брашно
1 1/2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
15г жива / 5г суха мая
прясно мляко за намазване
Продуктите омесете в машината за хляб на програма Тесто или на ръка разбира се.
Готовото тесто удрете няколко пъти на плота, на който работите, след което го разделете на десет топки. Оформете и го подретете в застлана с пекарска хартия или намазнена тава. Оставете ги да втасат/да увеличат обема си двойно за около 30ина минути. Втасалите хлебчета намажете с мляко и поръсете с малко брашно. Печете в загрята на 220°С за 15-20 минути, до златисто. Извадете ги на решетка да изстинат и тогава ги разделете, ако има залепнали.
Няма коментари:
Публикуване на коментар