четвъртък, 11 април 2013 г.

Бисквитки с Рикота и шоколадов чипс

Прекрасни бисквитки - с мека вътрешност и хубава коричка.


Продукти за около 50бр.

120г меко масло
100г сирене Рикота
160г захар
1ч.л. настъргана портокалова кора
1ч.л. настъргана лимонова кора
1 яйце
1 ванилия

1/4 ч.л. индийско орехче
2ч.ч.брашно
3/4ч.л. бакпулвер
щипка сол

1 ч.ч. шоколадов чипс
1/2 ч.ч. предварително запечени натрошени бадеми

стафиди

 Приготвяне
С миксер добре разбийте маслото със сиренето и захарта. Прибавете яйцето и настърганите кори.
Пресейте брашното заедно с набухвателя, солта и ванилията.  Сипете го в маслената смес и разбъркайте. Накрая прибавете ядките, шоколадовия чипс  и стафидите.


Оставете готовата смес в хладилника за 30 мин. Постелете тава с хартия за печене и с малка лъжичка направете купчинки от бисквитеното тесто. Оставете между тях 2-3 см разстояние, тъй като при печене се разливат.
Изпечете бисквитките в предварително загрята на 180°С фурна, до порозовяване за 9 -10 мин.

С благодарност за рецептата на Йоли. Направила съм незначителни промени, малко намалих захарта, а добавих стафиди.


Няма коментари:

Публикуване на коментар