Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб. Исках обаче обичайния хляб, подходящ за закуска обяд и вечеря. Намалих количеството и ето нашето Рожков хлебче за всички цели :)
За него направих 3.30часа Автолиза с брашно за хляб Caputo Cuoko, с по 10% Спелта и Семола и 3% Рожков + 83% картофена вода (от варени картофи). Вложих кваса и след 45мин. 2% сол и 3% захар с още 3% вода. Измесих за 3-4 мин, почивка 10мин. и последно измесване за 2 мин. до гладко тесто/ глутенов прозорец. Направих след 40мин. и през толкова 4 вътрешни сгъвания и оставих да удвои - 6 часа НФ. Оформих, заших и прибрах в хладилника за 15 часова ХФ. Печен 25/250 градуса с капак и 20/220 градуса без капак.
Смесени брашната и водата за Автолиза
Автолизата след 3.30 часа
Добре измесено тесто след добавените Квас... сол и захар.
Втасалото тесто
Оформено и зашито
А това е хлебчето с 30% Рожков. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар