четвъртък, 11 април 2013 г.

Джинджифилови курабийки




за окло 30-35 бройки


250г брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. смлян джинджифил
1ч.л. микс от смлени карамфил, кардамон и индийско орехче
75г масло
100г кафява захар
75г мед 
1 яйце - разбито


Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и подправките. Разбиваме маслото със захарта на крем, прибавяме меда и яйцето. Добавяме сухите съставки и замесваме средно твърдо тесто. Ако е по-твърдо, ще станат твърди курабийките, а ако е много меко пък. ще се разтекат прекалено при печене. От готовото тесто оформяме топчета колкото малък орех, редим в намазнена тава и леко ги сплескваме. Печем в предварително загрята фурна 170°Соколо 15-20 мин. Повърхноста им трябва леко да се напука.

източник: kulinar.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...