събота, 9 май 2020 г.

Пържен ориз със зеленчуци по азиатски

Остана ми сварен ориз от Кюфтетата със сьомга...




Продуктите:


предварително сварен и охладен дългозърнест ориз
зеле
чушки
чили
моркови
джинджифил
чесън
грах (замразен)
сол
яйца + рибен сос
сусамово олио

* Можете да добавите и гъби и/или пилешко...

Приготвяне:
Загрявам уок тиган, царевично олио и слагам зеленчуците (без чесъна и джинджифила, можете да ползвате зеленчуци по ваш избор) в изброения ред, като давам по минутка на всеки. Накрая запържвам и джинжифила и чесъна за кратко. Готвя на силен огън... добавям ориза и посолявам, разбърквам, намалявам малко огъня и правя кладенче в средата, където сипвам разбитите яйца +рибения сос. Бъркам ги винимателно (само тях) и като започнат да се готвят, смесвам с ориза. Изключих котлона и поръсих с малко сусамово олио. Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...