събота, 9 май 2020 г.

Пържен ориз със зеленчуци по азиатски

Остана ми сварен ориз от Кюфтетата със сьомга...




Продуктите:


предварително сварен и охладен дългозърнест ориз
зеле
чушки
чили
моркови
джинджифил
чесън
грах (замразен)
сол
яйца + рибен сос
сусамово олио

* Можете да добавите и гъби и/или пилешко...

Приготвяне:
Загрявам уок тиган, царевично олио и слагам зеленчуците (без чесъна и джинджифила, можете да ползвате зеленчуци по ваш избор) в изброения ред, като давам по минутка на всеки. Готвя на силен огън... добавям ориза и посолявам, разбърквам, намалявам малко огъня и правя кладенче в средата, където сипвам разбитите яйца +рибения сос. Бъркам ги винимателно (само тях) и като започнат да се готвят, смесвам с ориза. Изключих котлона и поръсих с малко сусамово олио. Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Палачинки суфле

    За 3 броя: 1 жълтък ванилия ~ 2с.л. брашно + щ. бакпулвер щ. сол 1с.л. прясно мляко   1 белтък  1с.л. захар   1/2 чаша вода за готвенето...