четвъртък, 7 май 2020 г.

Пай с ориз, гъби, спанак и сурова наденица

Чудих се как да го нарека това... За гергьовденското агнешко приготвих ориз с гъби и спанак, но се оказа повече и така се наложи да измисля как да го преобразя. Та това е резултатът - ужасно вкусен с тънката хрупкава коричка. :) 





Пордуктите:

тесто:
350г брашно
5г жива мая
1ч.л. захар
1/2ч.л. сол
вода до меко нелепнещо тесто ~ 200мл.

плънката:
3 яйца
650г сурова наденица
1 връзка пресен лук
малко сирене
и останалия ориз сгъби и спанак




Приготвяне:

Омесих тестото и оставих да втасва 1 час. 
Суровата наденица  извадих от червото и накъсах на хапки, които запържих. Извадих ги и в същия тиган сипаха вчерашния ориз да се стопли леко.
Разбих яйцата, добавих сиренето и нарязания лук, а също и ориза - разбърках. 
Разточних тестото на правоъгълник, на тънка кора сложих ориза, отгоре наредих наденичките и завих. В тавата с хартия поставих рулото  и пекох в загрята на 250 градуса фурна до желания цвят.  :)

Поднесох с дип от патладжан с майонеза. :)

А това е главният виновник за днешното ми творение. Останалите пресни картофки пък ще вложа във вечерята. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...