Ползвам оризови кори.
Накисвам ги във вода (студена), да поомекнат малко, колкото да могат да се огъват и навиват. Слагам омекналата кора на дъска/плот и действам бързичко с плънката. Завивам с кората първо откъм мен, после двете страни и навивам на руло. Оставям рулцата да поизсъхнат и залепнат корите (на този етап може и да ги изпържите) и нарязвам като суши - на хапки. Само сос им трябва и се насладете. 😀
Със свински джолан с барбекю сос, пържен лук; зеленчуци и ядки; сос Хойсин с пърж. лук, сусам и фъстъци.
С омлет с челядинки, зленчуци (краставица - без семките и на пръчици, авокадо, зелена салата, китайско зеле, пържен лук), сусам и фъстъци и Хойсин сос за топене.
Със скариди и миди, зелено манго, млад грах, зелен лук и мариновани в азиатска марината земна ябълка и репички, аква майонеза, сусам и пържен лук, за топене - домашен Понзу сос
С бавно печено свинско с хойсин сос; манго, краставица, ряпа Дайкон; маринован джинджифил, зелен лук, сладък чили сос, домашна японска майонеза и сос за топене
С мариновано пилешко (гърди - на лентички в соев сос, сухи лук и чесън, черен оцет/ заменете с тъмен балсамов ) и изпържено с Хойсин сос, зелен лук, манго, краставица, авокадо, мариновани морков и ряпа Дайкон, майонеза и пържен лук. Сосът е домашен Понзу сос (по 2с.л. соев сос и цитрусов - 2/3 лимонов и 1/3 портокалов сок; 2ч.л. Мирин)
Няма коментари:
Публикуване на коментар