неделя, 10 май 2020 г.

Оризови/пролетни рулца - солени и сладки :)

Отдавна сме фенове на тези рулца,  засега са снимани само в кутията на детето. Не знам защо ги наричат "пролетни"... ;)

Ползвам оризови кори.
Накисвам ги във вода (студена), да поомекнат малко, за да могат да се огъват/навиват. Слагам омекналата кора на мокра дъска и действам бързичко с плънката. Завивам с кората първо от към мен, после двете страни и навивам на руло.



 Със свински джолан с барбекю сос, пържен лук; зеленчуци и ядки;  сос Хойсин с пърж. лук, сусам и фъстъци. 




С телешко, зеленчуци и ядки и Хойсин сос за топене.






С омлет с челядинки, зленчуци (краставица - без семките и на пръчици, авокадо, зелена салата, китайско зеле, пържен лук), сусам и фъстъци и  Хойсин сос за топене.

 

Със скариди и миди, зелено манго, млад грах, зелен лук и мариновани в азиатска марината земна ябълка и репички, аква майонеза, сусам и пържен лук, за топене - домашен Понзу сос 

 



  И с плодове - манго, папая, боровинки и ягоди с джинджифилов сос за топене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...