четвъртък, 28 май 2020 г.

Талиатели с броколи и аспержи

Много вкусна паста! :)



Продуктите:
за 4-5 порции

талиатели (по 100г суха паста на порция)
500г броколи
1 връзка аспержи
3-4 скил. чесън
2-3 филета аншоа 
150г пушен бекон на лентички

1/2скил. чесън (на ситно)
хляб на трохи - препечени

пармезан

Приготвяне:
В тиган загрейте малко олио, добавете чесъна и трохите и след 2 минути махнете от огъня, без да загори чесъна.
Постарайте се да са готви едновременно зеленчуците и пастата.
 Кипнете вода (2,5л) и посолете.
Нарежете аспержите. Бланширайте за 2минути, извадете и полейте със студена вода.
Отделете розичките броколи, бланширайте (във водата от аспержите) за 4 мин., извадете и охладете. Отново кипнете водата (добавете още, ако е нужно) от бланширането и сложете талиателите - варете според указанията на опаковката, но 1 мин. по-малко.
Стеблото на броколито блендирайте на ситно.
Накълцайте на ситно и филетата аншоа и чесъна.
В сух тиган сложете бекона и включете котлона, след това извадете, долейте мазнина ако е нужно и запържете стеблото, добавете малко гореща вода и покрийте да се задуши, а като омекне и остане на мазнина, добавете чесъна и аншоата, след малко и броколито и аспержите - разбъркайте добре да се стоплят зеленчуците и добавете пастата с малко от водата ѝ. Размесете всичко добре и сервирайте.
 Поръсете порциите с пармезан, бекона и хрупкавите чеснови трохи.
Да ви е вкусно! :)







2 коментара:

  1. Не си падам по постата, но от тази не бих отказала.

    ОтговорИзтриване
  2. Тя не съвсем постна, пък и може да увеличиш бекончето и ... :)

    ОтговорИзтриване

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...