петък, 15 май 2020 г.

Гъбена крем супа с печена филийка

Ползвах Гъбената ми супа с малко промени. Получи се много вкусна крем супа, а филйката толкова ѝ отива...


 
Продуктите:
за около 2.5л супа

гъби -  500г + пънчетата на малките гъби (за филийките)
150г ориз
2 глави лук  (средни)
3скил. чесън
1 морков
няколко стръка мащерка
сол и п-р
около 2л. бульон/ гореща вода
малко трюфелово олио (или друго ароматно, което изберете)

за филийките:
 за 1 брой

3-4 малки печурки (според големината на филията)
синьо сирене
чедър - настърган
скилидка чесън
орехи

ябълка - на пръчици
магданоз
лим. сок
малко зехтин

Приготвяне:
На гъбите за филийките отстранете пънчетата и ги добавете в супата.
Супата - запържете моркова, лука, чесъна, подправките, гъбите и ориза и добавете бульона. Не слагайте много бульон, после може да добавите, ако е нужно. Сварете всичко за 20 мин. и пасирайте до желаната от вас консистенция. Добавете бульон до желаната гъстота. Поръсте с ароматното олио.
Украсете, ако желаете със сметана или запържени семена.
Филийките - на грил тиган запечете гъбите, след това и филийките. Готовите филии натрийте със скилидката чесън, подрете гъбите и сирената, поръсете орехите и печете на "грил" колкото да се разтопят сирената.
Пръчиците ябълка полейте с лимонов сок и рабъркайте с магданоза и малко зехтин и сложете на филйките.
Да ви е вкусно! :)




По идея на Дж. Оливър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...