Ползвах Гъбената ми супа с малко промени. Получи се много вкусна крем супа, а филйката толкова ѝ отива...
Продуктите:
за около 2.5л супа
гъби - 500г + пънчетата на малките гъби (за филийките)
150г ориз
2 глави лук (средни)
3скил. чесън
1 морков
няколко стръка мащерка
сол и п-р
около 2л. бульон/ гореща вода
малко трюфелово олио (или друго ароматно, което изберете)
за филийките:
за 1 брой
3-4 малки печурки (според големината на филията)
синьо сирене
чедър - настърган
скилидка чесън
орехи
ябълка - на пръчици
магданоз
лим. сок
малко зехтин
Приготвяне:
На гъбите за филийките отстранете пънчетата и ги добавете в супата.
Супата - запържете моркова, лука, чесъна, подправките, гъбите и ориза и добавете бульона. Не слагайте много бульон, после може да добавите, ако е нужно. Сварете всичко за 20 мин. и пасирайте до желаната от вас консистенция. Добавете бульон до желаната гъстота. Поръсте с ароматното олио.
Украсете, ако желаете със сметана или запържени семена.
Филийките - на грил тиган запечете гъбите, след това и филийките. Готовите филии натрийте със скилидката чесън, подрете гъбите и сирената, поръсете орехите и печете на "грил" колкото да се разтопят сирената.
Пръчиците ябълка полейте с лимонов сок и рабъркайте с магданоза и малко зехтин и сложете на филйките.
Да ви е вкусно! :)
По идея на Дж. Оливър
Няма коментари:
Публикуване на коментар