събота, 16 май 2020 г.

Пиле Джърк с кокосов ориз басмати с червен боб и ананас

 За първи път  приготвих Джърк пиле и сме влюбени! :)



Продуктите:

пилешки бутчета
Джърк подправка (суха при мен)
сол
олио

Ориза:
Басмати ориз
консерва кокосово мляко
консерва червен боб
зелен лук
чесън
млян карамфил
сол
ананас

Приготвяне:
 Ако нямате подрправка Джърк, може да си я приготвите сами с 
1. Джинджифил
2. зелен лук
3. чесън
4. люти чушки Скоч Бонет/ други
5. мащерка

Джърк подправката разбърках с олио и намазах бутчетата. Оставих да се мариноват - колкото повече - по-добре.  След това ги пекох на функция "вентилатор" на 160 градуса  за около 40 мин. 

За ориза - запържих зeления лук, чесъна, подправките, ориза и налях кокосовото мляко и вода, до сваряването на ориза. Тогава добавих боба и ананаса, разбърках и сложих капак, да почива. 10-15 мин. 

Да ви е вкусно! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...