За първи път приготвих Джърк пиле и сме влюбени! :)
Продуктите:
пилешки бутчета
Джърк подправка (суха при мен)
сол
олио
Ориза:
Басмати ориз
консерва кокосово мляко
консерва червен боб
зелен лук
чесън
млян карамфил
сол
ананас
Приготвяне:
Ако нямате подрправка Джърк, може да си я приготвите сами с
1. Джинджифил
2. зелен лук
3. чесън
4. люти чушки Скоч Бонет/ други
5. мащерка
Джърк подправката разбърках с олио и намазах бутчетата. Оставих да се мариноват - колкото повече - по-добре. След това ги пекох на функция "вентилатор" на 160 градуса за около 40 мин.
За ориза - запържих зeления лук, чесъна, подправките, ориза и налях кокосовото мляко и вода, до сваряването на ориза. Тогава добавих боба и ананаса, разбърках и сложих капак, да почива. 10-15 мин.
Да ви е вкусно! :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар