Продуктите:
пилешки гърди
нудли
зеле
гъби Шийтаке
малко печурки
джинджифил
чесън
сос:
мисо паста (ако нямате, ползвайте фъстъчено масло)
палмова/кокосова захар
соев сос
мирин (оризово вино) / при липса - малко сухо бяло вино малко нишесте
Приготвяне:
Подгответе/нарежете всички продукти. Забъркайте соса, подгответе нудлите (според указанията на опаковката), когато са готови, полейте с малко мазнина и разбъркайте, за да не слепват.
Пилешкото нарежете на лентички или кубчета (с еднаква големина, за да се сготвят едновременно/равномерно), подправте със сол и п-р (черен), поръсте с малко нишесте и запържете на един слой в уок (или обикновен) тиган за 1-2 мин. и извадете, оставете настрана.
В същия тиган добавете малко мазнина ако е нужно и запържете зеленчуците и гъбите в реда, в който са изброени на силен огън и бъркайте непрекъснато, колкото да се опърлят и омекнат съвсем леко (колко - зависи от вашия вкус). Намалете малко огъня и добавете соса, бъркайте и като се посгъсти добавете нудлите, разбъркайте да се стоплят те и накрая върнете в тигана и месото - готово! :) Можете да поръсите с пресен кориандър, сусам, пържен лук или чесън, фъстъци...
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар