вторник, 12 май 2020 г.

Пилешко на уок тиган с нудли, пържено зеле и шийтаке


Продуктите:

пилешки гърди
нудли
зеле
гъби Шийтаке
малко печурки
джинджифил
чесън

сос:
мисо паста (ако нямате, ползвайте фъстъчено масло)
палмова/кокосова захар
соев сос
мирин (оризово вино) / при липса - малко сухо бяло вино     малко нишесте 

Приготвяне:

 
Подгответе/нарежете всички продукти.  Забъркайте соса, подгответе нудлите (според указанията на опаковката), когато са готови, полейте с малко мазнина и разбъркайте, за да не слепват.
Пилешкото нарежете на лентички или кубчета (с еднаква големина, за да се сготвят едновременно/равномерно), подправте със сол и п-р (черен), поръсте с малко нишесте и запържете на един слой в уок (или обикновен) тиган за 1-2 мин. и извадете, оставете настрана. 

В същия тиган добавете малко мазнина ако е нужно и запържете зеленчуците и гъбите в реда, в който са изброени на силен огън и бъркайте непрекъснато, колкото да се опърлят и омекнат съвсем леко (колко - зависи от вашия вкус).  Намалете малко  огъня и добавете соса, бъркайте и като се посгъсти добавете нудлите, разбъркайте да се стоплят те и накрая върнете  в тигана и месото - готово! :)   Можете да поръсите с пресен кориандър, сусам, пържен лук или чесън, фъстъци...

Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...