петък, 22 май 2020 г.

Свинско със зеленчуци, сечуански п-р и пържен ориз

Разбира се много лесно и бързо ястие, каквито са азиатските. И толкова, толкова, вкусно....




Продуктите:
за една порция

1 свинска/(или телешка) пържола от бут или плешка - на лентички
3 средни чушки различни цветове по възможност (заради визията, не за вкуса ;) ) - на пръчици
1/3 или 1/2 краставица  (без семките и нарязана на тънки резени)
1 малка глава червен лук - на полумесеци
2 ск. чесън - на пръчици
2см парче джинджифил - на пръчици
2-3 репички - на пръчици
сол
бял п-р
сечуански п-р ( количеството по ваш избор, но пестеливо все пак)
царевично олио


за соса:
1ч.л. мирин
1ч.л.  рибен сос
1ч.л. сос Хойсин
1ч.л. сос от стриди
2-3с.л. соев сос
2с.л. сок от лайм

предварително сварен и охладен дългозърнест ориз
царевично олио
сусамово олио

Приготвяне:
Загрейте на силен огън уок тиган и олиото. Посолете (внимателно, защото и сосът е солен) месото и запържете, като бъркате непрекъснато и щом се запечата от всички страни е готово и извадете. В тигана запържете при непрекъснато бъркане сеучанскя п-р, чесъна и джинджифила.. лука, сол и бял п-р... чушките... краставицата и репичката. След малко добавете месото - рабъркайте и полейте със соса, не целия, сложете колкото желаете.
Набързо запържете в царевично олио ориза и  като е готов поръсете с малко сусамово олио.
При сервирането поръсете със зелен лук и сусам.
Да ви е вкусно! :)  


И в кутията с обяд - с чушки, бейби царевички, репички и бамбук... и  салата с фъстъчен дресинг.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...