вторник, 26 май 2020 г.

Тортила питки с агнешки кюфтенца, нахут, салата, кисело мляко с Хариса и домашна майонеза с Аквафаба

Много, много вкусно! :)  




Продуктите!
за  6 - 7 тортила питки

2стр. зелен лук
3 скил. чесън
чили
1ч.л. захар
сол и п-р
400 г нахут от консерва (или предварително сварен)
400г консерва домати - пасирани

600г агнешка (или по ваш избор) кайма
сол и п-р
1 пълна ч.л. Гарам Масала

зелена салата
краставица
репички
сол и лимонов сок

кисело мляко 
паста Хариса (или друго чили)

майонеза:
1/2 ч.л. захар
1/2ч.л. сол
1.2ч.л. горчица
1/2 скил. чесън (пресована)
100мл Аквафаба (водата от варенето на нахута в случая, но и от всички бобови)
250мл. олио

Приготвяне:

Омесете каймата с подправките, оформете кюфтенца и изпържете.
В това време запържете лука, чилито, чесъна, сол и п-р, захарта, нахута и доматите и да поври.
После сложете кюфтенцата при нахута и разбъркайте. Ако желаете, разредете с малко вода.
Пригответе салтата и киселото мляко с Хариса.
За майонезата сложете всички съставки в  купата на пасатора, пасатора на дъното и пасирайте като постепенно го изтегляте. 
Тортила питките затоплете за няколко секуди в микровълнова фурна. 
Или ги завийте в намокрена пекарска хартия и стоплете във фурната. 
Да ви е вкусно! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...