Продуктите!
за 6 - 7 тортила питки
2стр. зелен лук
3 скил. чесън
чили
1ч.л. захар
сол и п-р
400 г нахут от консерва (или предварително сварен)
400г консерва домати - пасирани
600г агнешка (или по ваш избор) кайма
сол и п-р
1 пълна ч.л. Гарам Масала
зелена салата
краставица
репички
сол и лимонов сок
кисело мляко
паста Хариса (или друго чили)
майонеза:
1/2 ч.л. захар
1/2ч.л. сол
1.2ч.л. горчица
1/2 скил. чесън (пресована)
100мл Аквафаба (водата от варенето на нахута в случая, но и от всички бобови)
250мл. олио
Приготвяне:
Омесете каймата с подправките, оформете кюфтенца и изпържете.
В това време запържете лука, чилито, чесъна, сол и п-р, захарта, нахута и доматите и да поври.
После сложете кюфтенцата при нахута и разбъркайте. Ако желаете, разредете с малко вода.
Пригответе салтата и киселото мляко с Хариса.
За майонезата сложете всички съставки в купата на пасатора, пасатора на дъното и пасирайте като постепенно го изтегляте.
Тортила питките затоплете за няколко секуди в микровълнова фурна.
Или ги завийте в намокрена пекарска хартия и стоплете във фурната.
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар