понеделник, 25 октомври 2021 г.

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ) 

 Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките неща се виждат или ги уточнявам. 



Манго, смокиня и боровинки 

Бавно печено агнешко със сладки картофи по два начина - сос и пюре; салата - айсберг, червен дъбов лист, листа от червено цвекло, репичка и авокадо с хрянов дресинг; за подслаждане - йогурт с праскови (купешки)

 


 
 

Мандарина и киви с шоколадова пръст
По азиатски - мисо супа с оризови Вермичели, гъби - шийтаке, бяла и черна, зелен и жълт боб, бамбукови лентички, водорасли, едамаме и поширано яйце; за подслаждане сусамени топчета със сладък пълнеж от червен боб
 
 

Плодова салата - ябълка, банан, манго, грозде, ягоди, мандарина, смокиня и физалис с медено-джинджифилов дресинг с конопено масло и дълъг п-р, поръсена с амарантови пуканки
Крем супа от броколи и горгонзола, лимецови крутони, панирани топени сиренца, конфитирани чушки и слънчогледови семки; за подслаждане - заквасена сметана (12%) с бурбонска ванилия, горски плодове, маракуя и филирани бадеми
 
 


 
Мързеливки и йогурт с чия
Ананас, киви и малини
Арабска кухня - Fatteh с патладжан и нахут; салата - Фелд, листа от червено цвекло и Фризе с круша Наши и орехи и дресинг с Горгонзола; за подслаждане - от любима по-любима супа "крем Брюле" с ягоди 
 
 

 
Сандвич с бри, прошуто и смокиня на тиган и смути (купешко разбира се)
Банан, слива и физалис с индийско орехче
Зелен боб яхния; таратор; варено яйце в копър; за подслаждане кекс и орехи
 
 


Кекс с домашно кисело мляко
Круша Наши с боровинки, черничев петмез и сладка Дука
Спаначени кюфтета с галета Панко и патладжан по два начина - пържен и в дип с чесън и домашна майонеза; спаначена салата с авокадо и сирене; извара с бяла глазура и малини 
 
 


 
Кесадия с чедър, бри и скаморца и сушени червени боровинки; студен чай - праскова и маракуя
Ананас и грозде
Пилешки гърди на тиган с фъстъчено масло и лайм; пюре от броколи (най- отдолу е, да държи всичко останало, освен за вкус), броколи лилав кафриол с масло, полента с пилешки бульон и магданоз и чери домати и салата - зеле и чери домати
 
 


 
Мюсли
Манго, киви и смокиня
Салата с киноа, манго, авокадо, чери домати и грилована царевица, с медено-чеснов-горчичен дресинг с олио от гроздови семки и сух кориандър; чийзкек с маракуя
 
 


 
Мляко с грис, ябълка, орехи, канела и джинджифил
Бананов мус с борвинки, малини и физалис и сладка Дука
Домашен дюнер с купешки тортили, пилешко с Гирос подправка, сладки и лилави картофи, зеле, кисели краставички и млечно-фъстъчен сос
 
 


 
Азиатско меню... Кокосово мляко с ориз и кокосов сироп, манго
Круша Наши и личи с тофу-мисо дресинг
Пад тай с тофу и скариди, оризови нудли Вермичели, броколи и лилав карфиол, черна гъба и гъби Шимеджи, ряпа Дайкон и зелен лук, с тамариндов сос и чипс от червени скариди; любима салата - китайско зеле с чили, оризов оцет и сусамово олио
 
 


 
Пъпеш, боровинки и физалис
Обядът е моят дан към Хелоуин - хелоуинска паста с резене, медени круши и орехи и Горгонзола (много любима паста у нас); пържени зелени домати и салата - червена, рукола, черна ряпа и червено цвекло с горчичен дресинг; шоколадче 
 
 
 


Зелено и жълто киви и смокиня
Крем супа от лилав карфиол с Горгонзола, миди и скариди; лимецови крутони и цитрусова салата - фелд и мандарина с филирани бадеми и цитрусов дресинг; извара с шоколад
 
 
 


 
Грейпфрут с мед, орехи и захаросан джинджифилP
Пържена спелтова питка със сирене и заатар;  патладжан с нахут по марокански;  салата - зеле, селъри, кисела ябълка и червени боровинки с млечно-майонезен дресинг и п-р от Алепо;   йогурт с ягоди
 
 


 
Мус от пъпеш с чия, боровинки, физалис и сладка Дука
Свински бекон със зеленчуци (лук, моркови, чушка, краставица и бамбукови лентични) и златни игли, пикантен пържен ориз и салата - зелено манго, ряпа Дайкон и морков с тамариндов дресинг;  ванилов йогурт с карамелизирани банани и кокосов чипс
 
 

 
Манго, ягоди и боровинки
Чушки и домати в толкова вкусно индийско къри (Панир Джалфрези) с домашно сирене Панир и кашу; морковена раита и любов от първа хапка - индийски хляб Роти; от хелоуинските шоколади за подслаждане
 
 


 
Мандарини и банан с маслена поливка с мейс и шоколадова пръст
Зеленчуков Пад тай с тофу-тамариндов сос, удон нудли, лук, бейби царевчики, лилав карфиол, зелен боб, корен от лотус, гъби Шимеджи, кимчи, мента, пържено яйце, поръска - фъстъци и уасаби грахчета; шоко мус за душата
 
 


 
Ябълка, круша и боровинки
Тайландски обяд без сладичкото за душата... Кюфтета от риба тон с водни кестени и сос за топене, както и салата от зеле,  Дайкон ряпа и чери домати с тай дресинг, скриден чипс и фъстъци;   за душата - любима супа "крем брюле, този път какаова с ягоди и мента
 
 
 

 

Грозде с чедър
Салата с перлен ечемик, зеле, чушка, червен лук, селъри, нар и орехи и дресинг - горчичено-чеснов с кимион и кориандър, за подслаждане - прасковен йогурт
 
 
 


 
Райска ябълка
Пържен ориз с бавно печено свинско с Хойсин сос, краставица и маринован джинджифил; салата - зеле, чушки и зелен лук с дресинг със сок от личи; сусамки с червени боровинки
 
 
 


 
Папая и смокиня
Крем супа от печена тиква; спелтови крутони; салата от бейби зелении, краставица, чери домати и яйце с медено-горчичен дресинг; шоколадово-ментова бонбона
 
 


 
Бананов омлет с мисо-тофу, сусам, захаросан джинджифил и сушен банан
Оризови рулца с бавно печено свинско с хойсин сос; манго, краставица, ряпа Дайкон; маринован джинджифил, зелен лук, сладък чили сос, домашна японска майонеза и сос за топене; за душата - ванилово-джинджифилова сметана 12% с карамелизиран банан, сусам и кашу

4 коментара:

  1. Хей, страхотна публикация !Чудесна и много вкусна кулинарна рецепта !Облизах си пръстите !Поздрави!

    Заповядайте в моят блог: Кулинарна мрежа Гладни ком🧲 - вкусни, но и лесни за приготвяне рецепти

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за гостуването, коментара и хубавите думи! Много ще ми е приятно, ако съм Ви полезна! Погледнете и останалите 8 от "Обяд в кутия за училище и офиса". :)
    Благодаря и за поканата! :)
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, как правиш лилавата супа с карфиол? Цвекло ли слагаш или? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, нищо не слагам, просто карфиолът си е лилав, показала съм го при супата и при крутоните също има розички лилав карфиол.

      Изтриване

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...