Продуктите:
Два средни патладжана
Басмати ориз
1 звезда анасон
1 шушулка зелен кардамон
Фъстъци / или кашу
Лайм
Малко свежа мента или кориандър
Марината/ Сос:
2 ск. чесън
1с.л. фъстъчено масло
чили (прясно или сушено по ваш избор)
20мл соев сос
40мл вода
1с.л. рибен сос
1с.л. кокосова /кафява захар
1с.л. олио
Приготвяне:
Сварете ориза с подправките и с вода в съотношение - 1:2. Накрая махнете подправките.
Патладжаните разрежете на 4 по дължина и оваляйте в маринатата - оставете за 10мин.
В загрята мазнина изпържете патладжаните за по 2 мин. на страна, след това намалете огъня и гответе още 5-6 мин. Добавете останалата марината и когато кипне, махнете от огъня.
Сервирайте патладжаните върху ориза, поръсете с натрошените ядки, листенца мента, сок и кора лайм.
Вкусна салата към тях. И още две - Салата с пилешко, китайко зеле и сусам - с пилешкото или без него... или - Китайско зеле с чили, оризов оцет и сусамово олио. :)
Да Ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар