Продуктите:
за 1 порция:
Оризови нудли/ ползвайте яйчни ако искате или сварен ориз Басмати
4-6 гъби шийтаке (аз добавих и малко челядинки, защото имах останали)
1 шепа броколи - на розички
малко морков (за цвят)
1ч. л. джинджифил (на клечици или настърган)
1 средна скилидка чесън (на клечици или настъргана)
1с.л. фъстъчено масло
1/2 консерва/ 200мл кокосово мляко
малко бульон или гореща вода (до желаната гъстота на супата)
1/4ч.л. рибен сос
половин листенце кафир лайм - ситно нарязано
лайм - кора и сок на вкус
фъстъчено олио/ или царевично, или слънчогледово
сол
чили
За сервиране:
печени фъстъци (надробени по ваш избор)
Броколите бланширайте за 2-3 мин. или колкото ви харесва и сложете в студена вода, ако желаете да запазите цвета им.
Накиснете нудлите във вряла вода, после отцедете и поръсете с няколко капки сусамово олио и разбъркайте.
В загрятото фъстъчено олио сложете в този ред - морковите, гъбите, джинджифила, чесъна. Бъркайте и добавете фъстъченото масло, разбъркайте и следват кокосовото мляко и бульон. Подправете с кафир лайма, кората лайм, рибения сос,чили и сол и гответе на тих огън за около 6-7 минути. Изключете огъня и добавете броколите и сок от лайм на вкус.
Сервирайте нудлите, супата и поръсете с фъстъците. Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар