вторник, 11 януари 2022 г.

Кашкавалени хлебчета

 


Продуктите:

1 яйце – разбийте и отделете малко за намазването

500г брашно

20г жива мая/ 7г суха

1с.л. захар

1ч.л. сол

250 мл пр. мляко

3с.л. олио

 

Плънка:

70г меко масло

100г ситно настърган кашкавал

1/2 ч.л. шарена сол

 

Замесете тестото и оставете почива 20-30мин. Смесете продуктите за плънката. Разделете на две тестото, разточете всяка част на тънка правоъгълна кора, намажете всяка с маслено-кашкавалената смес. Навийте на руло и нарежете на трапецовидни парчета. Подрете ги в тава с хартия и намажете с яйцето – оставете почиват 15мин. на не много топло място (за да не се топи маслото)  и загрейте фурната през това време – на 200 градуса. След това притиснете по средата с молив или химикалка например, поръсете със сусам и печете 10мин. на 200 градуса, после още 15-20 на 180. 

Към маслото за мазане може да добавяте и други продукти. 

Да Ви е вкусно! :)

 


Адаптирано от Йоли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...