понеделник, 17 януари 2022 г.

Шоколадов сладкиш с кафе и червено цвекло

  


Продуктите:

180г брашно

4 с.л. какао

1 1/2 ч.л. бакпулвер


250г меко масло

100г черен шоколад

150г сварено и пасирано цвекло

6 с.л. кафе (сварено)


7 яйца ( L размер при мен)

150г захар

щ. сол

 

Приготвяне:

 Пригответе си форма за печене и сложете пекарска хартия или намазнете и набрашнете.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете и пресейте сухите съставки.

Разтопете шоколада с маслото на водна баня,  добавете кафето и цвеклото.

Разделете жълтъците и белтъците, първите разбийте със захарта, белтъците - на сняг със солта.

Към жълтъците добавете шокладовата смес, след това брашнената и разбъркайте само докато се смесят. Накрая добавете внимателно белтъците.

Печете 30 - 35 мин., проверете с шишче/ клечка. 

Поднесете с бита сметана, сладолед или някакъв сос - ванилов, ментов, ягодов, малинов или портокалов като при мен.   

Да Ви е вкусно! :)

2 коментара:

  1. С портокаловия сос ще е вълшебно! А неговото приготвяне, би ли споделила?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, така е, класика - портокал и шоколад. :)
    Портокаловия сос - просто добавих царевично нишесте към портокалов сок.

    ОтговорИзтриване

Палачинки суфле

    За 3 броя: 1 жълтък ванилия ~ 2с.л. брашно + щ. бакпулвер щ. сол 1с.л. прясно мляко   1 белтък  1с.л. захар   1/2 чаша вода за готвенето...