четвъртък, 16 април 2020 г.

Парени питки Бао с бекон, зеленчуци и Хойсин сос

Отдавна им се каня... и сега им дойде моментът, когато се снабдих с бекон за готвене.:)
И веднага влязоха в категория любими! Едва ги изядохме и вече мислим кога да са следващите. :)




Продуктите:
за питките (16 броя):

320мл кокосово мляко или  200 мл прясно мляко и 120 мл. вода
30г мазнина (равни части масло и олио)
560г бяло брашно
5г суха мая
1ч.л. сода
1ч.л. бакпулвер
1с.л. захар
1ч.л. сол

Бекон - нарязах на лентички и мариновах за 2 часа  в мед, соев сос и барбекю сос и пържих на уок тиган
- зелен лук
- репички и земна ябълка - мариновани за кратко  в сол, захар и оцет 
- Дзадзики - настъргана краставица, чесън, сол,  мента и кисело мляко
- Хойсин сос със сок от лайм и със сусам

Приготвяне на питките:

Смесих всички продукти в миксера (за тесто) и оставих да втаса. След това оформих на фитил и нарязах на 16 парчета, покрих и оставих за час. От всяко парче тесто оформих овал и прегънах на две. Поставих питките на парче пекарска хартия и подредих  на разстояние в бамбуков съд за готвене на пара. Готвих на пара за 10-12 мин. 

Да ви е вкусно! :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...