четвъртък, 16 април 2020 г.

Парени питки Бао с бекон, зеленчуци и Хойсин сос

Отдавна им се каня... и сега им дойде моментът, когато се снабдих с бекон за готвене.:)
И веднага влязоха в категория любими! Едва ги изядохме и вече мислим кога да са следващите. :)




Продуктите:
за питките (16 броя):

320мл кокосово мляко или  200 мл прясно мляко и 120 мл. вода
30г мазнина (равни части масло и олио)
560г бяло брашно
15г жива /5г суха мая
1ч.л. сода
1ч.л. бакпулвер
1с.л. захар
1ч.л. сол

Съд за готвене на пара.

Пълнеж в случая:

Бекон - нарязах на лентички и мариновах за 2 часа  в мед, соев сос и барбекю сос и пържих на уок тиган
- зелен лук
- репички и земна ябълка - мариновани за кратко  в сол, захар и оцет 
- Дзадзики - настъргана краставица, чесън, сол,  мента и кисело мляко
- Хойсин сос със сок от лайм и със сусам

Приготвяне на питките:

Смесих всички продукти в миксера (за тесто) и оставих да втаса. След това оформих на фитил и нарязах на 16 парчета, покрих и оставих за час. От всяко парче тесто оформих овал и прегънах на две. Поставих питките на парче пекарска хартия, подредих  на разстояние и покрих за 30мин. да втасат. След това с хартията преместих в бамбуков съд за готвене на пара. Готвих за 8-10мин.

Да ви е вкусно! :)  



Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...