И веднага влязоха в категория любими! Едва ги изядохме и вече мислим кога да са следващите. :)
Продуктите:
за питките (16 броя):
320мл кокосово мляко или 200 мл прясно мляко и 120 мл. вода
30г мазнина (равни части масло и олио)
560г бяло брашно
15г жива /5г суха мая
1ч.л. сода
1ч.л. бакпулвер
1с.л. захар
1ч.л. сол
Съд за готвене на пара.
Пълнеж в случая:
Бекон - нарязах на лентички и мариновах за 2 часа в мед, соев сос и барбекю сос и пържих на уок тиган
- зелен лук
- репички и земна ябълка - мариновани за кратко в сол, захар и оцет
- Дзадзики - настъргана краставица, чесън, сол, мента и кисело мляко
- Хойсин сос със сок от лайм и със сусам
Приготвяне на питките:
Смесих всички продукти в миксера (за тесто) и оставих да втаса. След това оформих на фитил и нарязах на 16 парчета, покрих и оставих за час. От всяко парче тесто оформих овал и прегънах на две. Поставих питките на парче пекарска хартия, подредих на разстояние и покрих за 30мин. да втасат. След това с хартията преместих в бамбуков съд за готвене на пара. Готвих за 8-10мин.
Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар