Предпочитаме да е печена тиквата, по наситен е вкусът. :)
Продуктите:
тиква
лук
чесън - небелен
сол и п-р
кимион
кориандър
канела съвсем малко (при мен, вие сложете по ваш вкус или пък пропуснете...)
Приготвяне:
Тиквата - на половинки, подправям, слагам скилидките чесън и лука разрязан на четири. Поливам с малко олио и пека на 200 градуса до готовност на тиквата. След това я изгребвам от кората и пасирам с лука и чесъна (вече без люспите ;) ) с течност - гореща вода (може да ползвате бульон) и прясно мляко, масло и малко течна сметана сложих просто, защото имах отворена. Овкусявам със сол, ако има нужда.
У нас сервирам крем супата с крутони.
Понякога овкусявам крутоните с подправки, сирена... , а супата оставям чиста.
Друг път, като днес - крутоните са неовкусени (е, само сол и п-р), а добавих вкус на супата - поливка от запържен червен п-р, тиквени семки и салвия и поръсих с микс от подправки, семена и ядки.
Да ви е вкусно! :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар