петък, 28 февруари 2020 г.

Крем супа от печена тиква

 Предпочитаме да е  печена тиквата, по наситен е вкусът. :)




Продуктите:
тиква
лук 
чесън - небелен
сол и п-р
кимион 
кориандър
канела съвсем малко (при мен, вие сложете по ваш вкус или пък пропуснете...)




Приготвяне:
Тиквата - на половинки, подправям, слагам скилидките чесън и лука разрязан на четири. Поливам с малко олио и пека на 200 градуса  до готовност на тиквата. След това я изгребвам  от кората и пасирам с лука и чесъна (вече без люспите ;) ) с течност - гореща вода (може да ползвате бульон)  и прясно мляко, масло и малко течна сметана сложих просто, защото имах отворена. Овкусявам със сол, ако има нужда. 
У нас сервирам крем супата с крутони. 
Понякога овкусявам крутоните с подправки, сирена... , а супата оставям чиста.  
Друг път, като днес  - крутоните са неовкусени (е, само сол и п-р), а добавих вкус на супата - поливка от запържен червен п-р, тиквени семки и салвия и поръсих с микс от подправки, семена и ядки.
Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...