вторник, 10 март 2020 г.

Пандишпанов сладкиш с вишни

Този сладкиш правя от години. Толкова е лесен, бърз и вкусен - любим е вкъщи.  Вишните така хубаво контрастират на сладкото тесто... Все не съм се наканвала да го снимам и ето най-накрая. :)



Продуктите:
ползвам тава с размери 24/34см (на снимката)

125 г масло
3 яйца L размер при мен
1ч.ч. захар (аз ползвам 3/4ч.ч.)
1ч.ч. брашно с 9-10г протеин
ванилия 
щипка сол

Вишни - всяка пролет си замразявам заради този сладкиш :)  Ползвам ги замразени после.
*Ако не разполагате с такъв, по-кисел плод, сложете какъвто имате, но намалете захарта и добавете в сместа малко лимонов сок (1с.л. при добавянето на брашното) и кора.

Приготвяне:
Загрейте фурната на 200градуса. Сложете маслото в тавата, в която ще печете и го разтопете във фурната до покафеняване - не е задължително, но придава страхотен вкус на сладкиша!
Разбийте яйцата с ванилията, солта, захарта и брашното. Получава се гъста смес, та вишните да не потънат на дъното. Ако все пак ви се струва много гъста, добавете много малко пр. мляко. Разстилате сместа върху разтопеното масло (фурната намалете на 180 градуса) и поставете вишните, така че да има по една във всяко парченце. 





Печете за около-20-25 мин. на средна степен на фурната. 
Поръсете с пудра захар.  


2 коментара:

  1. Много вкусен сладкиш,правя го за трети път,синът ми каза,че е божествен.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за отзива! Приятно ми е, че сте доволни и се наслаждавате! :)

    ОтговорИзтриване

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...