Бързо, лесно и вкусно! :)
Продуктите:
1 порция
ориз Басмати
1-2 розички кармфил
1 бр. звезден ансон
скариди (при мен замразени)
джинджифил
чесън
зелен лук
лист Кафир лайм/ ако нямате, ползвайте лимонова кора и я добавете най-накрая
рибен сос
Приготвяне:
Ориза сварете с карамфила и звездния анасон с вода 1: 2.5 за 10 мин. Изключете и оставете покрит, докато приготвите останалото. Преди сервиране отсранете подправките и разрохкайте ориза с вилица.
Запържете джинджифила и чесъна, добавете скаридите и малко много тънко нарязан Кафир лайм, след около 2 мин. капнете няколко капки риб. сос и добавете зеления лук. Изключете котлона и разбъркайте, добавете сол, ако е нужно.
Салатата:
морков - настърган
цвекло - настъргано
ябълка - настъргана
орехи - смлени ситно
Дресинг - сух джинджифил, лимонов сок, бял балсамов оцет, олио от гроздови семки
Сервирайте ориза, отгоре скаридите. Поднесете със салатата. :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар