Бързо, лесно и вкусно! :)
Продуктите:
1 порция
ориз Басмати
1-2 розички кармфил
1 бр. звезден ансон
скариди (при мен замразени)
джинджифил
чесън
зелен лук
лист Кафир лайм/ ако нямате, ползвайте лимонова кора и я добавете най-накрая
рибен сос
Приготвяне:
Ориза сварете с карамфила и звездния анасон с вода 1: 2.5 за 10 мин. Изключете и оставете покрит, докато приготвите останалото. Преди сервиране отсранете подправките и разрохкайте ориза с вилица.
Запържете джинджифила и чесъна, добавете скаридите и малко много тънко нарязан Кафир лайм, след около 2 мин. капнете няколко капки риб. сос и добавете зеления лук. Изключете котлона и разбъркайте, добавете сол, ако е нужно.
Салатата:
морков - настърган
цвекло - настъргано
ябълка - настъргана
орехи - смлени ситно
Дресинг - сух джинджифил, лимонов сок, бял балсамов оцет, олио от гроздови семки
Сервирайте ориза, отгоре скаридите. Поднесете със салатата. :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Хлебче Рожков с квас
Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб. Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Като купешките..., но домашни! :) Продуктите: 300г брашно 1/2ч.л. суха мая около 130 - 150мл. вода 1/4ч.л сол 1/4ч.л. захар 2...
Няма коментари:
Публикуване на коментар