неделя, 29 март 2020 г.

Скариди по тайландски и салата - морков, цвекло, ябълка и орехи

 Бързо, лесно и вкусно! :)




Продуктите:
1 порция

ориз Басмати
1-2 розички кармфил
1 бр. звезден ансон

скариди  (при мен замразени)
джинджифил
чесън 
зелен лук
лист Кафир лайм/ ако нямате, ползвайте лимонова кора и я добавете най-накрая
рибен сос 

Приготвяне:
Ориза сварете с карамфила и звездния анасон с вода 1: 2.5 за 10 мин. Изключете и оставете покрит, докато приготвите останалото. Преди сервиране отсранете подправките и разрохкайте ориза с вилица.

Запържете джинджифила и чесъна, добавете скаридите и малко много тънко нарязан Кафир лайм, след около 2 мин. капнете няколко капки риб. сос и добавете зеления лук. Изключете котлона и разбъркайте, добавете сол, ако е нужно.

Салатата:
морков - настърган
цвекло - настъргано
ябълка - настъргана
орехи - смлени ситно
Дресинг - сух джинджифил, лимонов сок, бял балсамов оцет, олио от гроздови семки

Сервирайте ориза, отгоре скаридите. Поднесете със салатата. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...