Много любима супа у нас. :)
Продуктите:
картофи
моркови
целина
пащърнак
лук
сол и п-р
масло
прясно мляко/ течна сметана
сирене
магданоз
хляб за крутони
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Хляба нарежете на малки кубчета, подправете със сол и п-р ( и други попдправки ако желаете), олио. Объркайте добре и печете за около 15 минути.
За супата - всеки път варира съотношението на продуктите при мен. Така че сложете повече от това, което ви харесва на вас. :)
Сварете зеленчуците, отделете малко от водата им и пасирайте до желаната консистенция. Добавете масло да се разтопи, след това мляко/сметана или от водата до желаната гъстота.
Сервиране: с доста сирене, магданоз и крутони при мен. Вие подправете, аранжирайте по ваш вкус. :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар