вторник, 10 март 2020 г.

Крем супа от кореноплодни

Много любима супа у нас. :)



Продуктите:
картофи
моркови
целина
пащърнак
лук
сол и п-р

масло
прясно мляко/ течна сметана
сирене 
магданоз
хляб за крутони

Приготвяне:
 Загрейте фурната на 180 градуса. Хляба нарежете на малки кубчета, подправете със сол и п-р ( и други попдправки ако желаете), олио. Объркайте добре и печете за около 15 минути.
За супата - всеки път варира съотношението на продуктите при мен. Така че сложете повече от това, което ви харесва на вас. :)
Сварете зеленчуците, отделете малко от водата им и пасирайте до желаната консистенция. Добавете масло да се разтопи, след това мляко/сметана или от водата до желаната гъстота.
Сервиране: с доста сирене, магданоз и крутони при мен.  Вие подправете, аранжирайте по ваш вкус. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...