Много вкусно, бързо и лесно ястие. :)
Продуктите:
за 4-5 порции
2 пилешки бутчета (обезкостени и нарязани на малки парчета)
1-2 парчета чоризо - нарязани на шайби (при мен наденица поради лиспата на чоризо в момента)
1-2 шепи миди (замразени при мен)
1-2 шепи скариди (и те замразени)
1 глава лук (на дребно)
3 скил. чесън (на шайби)
3 чушки (хубаво е да са цветни)
300-400г ориз
1л. бульон
1-2 шепи зелен боб (замразен при мен)
1 консерва боб (400г.) или грах
1с.л. доматено пюре
1ч.л. пушен червен п-р
1ч.л. червен п-р
сол
лимонова кора
магданоз
резенчета лимон
Приготвяне:
Запържете чоризото, пилешкото, лука, чушките и чесъна, доматеното пюре, подправките, ориза и налейте вода (1:3), също и зеления боб. Към края добавете боба, мидите и скаридите. Накрая настържете лимонова кора и поръсете с магданоз.
Сервирайте с лимонови резени.
Да ви е вкусно! :)
събота, 28 март 2020 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар