сряда, 25 март 2020 г.

Грилована полента с котидж сирене и чери домати

Подходящо за предястие или леко основно.  

 
 Продуктите:

За полентата:
1/2ч.ч. царевичен грис
450 мл пр. мляко
50г пармезан
сол и бял п-р

чери домати на клонка
чесън
сол и п-р

котидж сирене
тъмен балсамов оцет

Приготвяне:
Кипнете млякото, добавете сол и п-р и сипете гриса, бъркайки с телена бъркалка и гответе до желаната гъстота. За да гриловате после оставете средно гъста полентата, добавете пармезана и разбъркайте добре. Разстелете в тавичка с пекарска хартия и изравнете с височина около 2см. Оставете на студено да стегне и след това нарежете на парчета, намажете с малко олио и гриловайте от двете страни, на умерен огън. Не бързайте да обръщате, дайте време да се образува коричка и обръщайте внимателно. Определно е по-вкусно, когато е по-тъмен загара, не черен разбира се. :)

Чери доматите поставете в тавичка, поръсете с пресован чесън, сол и п-р и олио и печете на 200гр. да поомекнат. 

Сервирайте полентата, отгоре котидж сирене и накрая доматите, капнете малко балсамов оцет.
Да ви е вкусно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...