Подходящо за предястие или леко основно.
Продуктите:
За полентата:
1/2ч.ч. царевичен грис
450 мл пр. мляко
50г пармезан
сол и бял п-р
чери домати на клонка
чесън
сол и п-р
котидж сирене
тъмен балсамов оцет
Приготвяне:
Кипнете млякото, добавете сол и п-р и сипете гриса, бъркайки с телена бъркалка и гответе до желаната гъстота. За да гриловате после оставете средно гъста полентата, добавете пармезана и разбъркайте добре. Разстелете в тавичка с пекарска хартия и изравнете с височина около 2см. Оставете на студено да стегне и след това нарежете на парчета, намажете с малко олио и гриловайте от двете страни, на умерен огън. Не бързайте да обръщате, дайте време да се образува коричка и обръщайте внимателно. Определно е по-вкусно, когато е по-тъмен загара, не черен разбира се. :)
Чери доматите поставете в тавичка, поръсете с пресован чесън, сол и п-р и олио и печете на 200гр. да поомекнат.
Сервирайте полентата, отгоре котидж сирене и накрая доматите, капнете малко балсамов оцет.
Да ви е вкусно! :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар