Продуктите:
патлдаджани
лук
чушки
чесън
доматено пюре
консервирани лимони (при мен домашни)
Рас ел ханут (и той домашен при мен)
нахут - сварен (при мен от консерва)
сирене
сол и п-р
Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Патладжаните
разполовете, направете плитки разрези на решетка по повърхостта при среза, поръсете сол
и п-р, олио и печете за 20 мин.
В това време запържете лук на слаб огън за 10мин. да стане сладък, добавете чушка, дом. пюре, Рас ел ханут и консервиран лимон и накрая чесъна. Като поомекне чушката, добавете и нахута и след 2-3 минути е готово.
Патлажданите издълбайте внимателно, средата им накълцайте и добавете при нахута, объркайте всичко и напълнете патладжаните, поръсете малко сирене и върнете във фурната за о-о 7мин.
Да ви е вкусно!
Сервирах с раита от моркови.
Раита от моркови:
кисело мляко
моркови - ситно настъргани
захар
кимион
мента
чили
сол
Смесете всичко в съотношение и количества по ваш вкус.
И в кутията за обяд на детето... с млечно-таханов сос.
Салата - сирена, авокадо, чушка и краставица
Дресинг - чесън, мед, сол и п-р, оцет и зехтин
Няма коментари:
Публикуване на коментар