вторник, 24 март 2020 г.

Пълнен патладжан с нахут по марокански

 



Продуктите:

патлдаджани 
лук
чушки
чесън 
доматено пюре
консервирани лимони (при мен домашни)
Рас ел ханут (и той домашен при мен) 

нахут - сварен (при мен от консерва)
сирене
сол и п-р


Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Патладжаните разполовете, направете плитки разрези на решетка по повърхостта при среза, поръсете сол и п-р, олио и печете  за 20 мин. 



В това време запържете лук на слаб огън за 10мин. да стане сладък, добавете чушка, дом. пюре, Рас ел ханут и консервиран лимон и накрая чесъна. Като поомекне чушката, добавете и нахута и след 2-3 минути е готово. 
Патлажданите издълбайте внимателно, средата им  накълцайте и добавете при нахута, объркайте всичко  и напълнете патладжаните, поръсете малко сирене и върнете във фурната за о-о 7мин. 
Да ви е вкусно! 



  Сервирах с раита от моркови. 





Раита от моркови:

кисело мляко
моркови - ситно настъргани
захар
кимион
мента
чили
сол

Смесете всичко в съотношение и количества по ваш вкус. 


И в кутията за обяд на детето... с млечно-таханов сос. 

Салата - сирена, авокадо, чушка и краставица 
Дресинг - чесън, мед, сол и п-р, оцет и зехтин





Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...