Продуктите:
за около 2.5л супа
2 бр. пилешки гърди/ 1 "пеперуда"
2стр. зелен лук
1с.л. сух чесън
2-3с.л. соев сос (да покрие месото,без да "плува")
грах - замразен при мен
зелен боб - замразен при мен
1 консерва кокосово мляко (400г)
джинджифил - колкото палеца ви
чесън - 2 скил.
1-2с.л. къри паста
лимонова трева - сушена
1с.л. палмова захар (кокосова или кафява, в краен случай бяла)
1ч.л. рибен сос
сок от лайм по вкус
сусамово олио
2-3с.л. царев. нишесте
Или ползвайте други зленчуци.
Приготвяне:
Зеления лук, сухия чесън и соевия сос рабъркайте. Пилешкото
нарежете на лентички и сложете в маринатата и разбъркайте добре с ръце.
Покрийте и мариновайте поне 30мин., а колкото повече... :) Изпържете
за кратко на силен огън - около 2 мин. Внимавайте да не го препържите, за
да не стане сухо. Отставете настрана.
Запържете джинджифила, чесъна, къри пастата, лим. трева, налейте кокосовото мляко и добавете месото и зеленчуците. Добавете гореща вода и подправете с рибен сос, палмова захар и сок от лайм, сол и още чили ако е нужно, малко сусамово олио. Варете 10ина минути или до готовност на зеленчуците. Накрая добавете и нишестето разтворено в малко студена вода.
Готово. Да ви е вкусно! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар