Продуктите:
патладжани (ползвах 3 броя средни, а може и 4, в моята тава на снимката 24/34см)
домати - една голяма (800г) и една малка (400г.) консерви - блендирани грубо
1 глава лук - на ситно
2 скил. чесън - на ситно
2 дафинови листа
сол и п-р
1сл. дом. пюре
1с.л. паста от чушки (ако имате)
1ч.л. захар
суха моцарела - настъргана
моцарела - 1-2 топки
пармезан - настърган
босилек
кисело мляко
1 скил. чесън - ситно нарязана
босилек
Приготвяне:
Нарежете патладжаните на тънки филии по дължина. Посолете и оставете за половин час.
В това време запържете лука, чесъна, сол и п-р, доматеното пюре и пастата от чушки, захарата. Добавете доматите и дафиновия лист и оставете да се изпярят на слаб огън.
Патладжаните отцедете и подсушете. Изпържете ги . Махнете дафиновия лист от соса.
Загрейте фурната на 190 градуса.
В тава сложете малко дом. сос на дъното, отгоре ред патладжани, пак малко сос и покрийте със сирената и пак така, като завършите с доматен сос. Печете на средна степен на фурната за около 20-25 мин. Киселото мляко разбъркайте, подправете с малко сол и п-р, ситно нарязан босилек и малко олио. Залейте ястието и печете още 10ина минути или докато ви хареса на вас. Извадете и поръсете със ситно нарязания чесън.
Сервирайте със зелена салата. :)
И класическата пармиджана - много вкусна разбира се. :)
Само слоевете сирене и отгоре е разликата.
Ползвах суха моцарела и пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар