вторник, 10 март 2020 г.

Картофена супа със сирене

Картофи и сирене - класическа комбинация, кой не ги обича... та затова и на супа. :)





Продуктите....
количества просто не са нужни
картофи
масло
прясно мляко/течна сметана
сирене
сол и п-р

Приготвяне:
Нарежете картофите  на еднакви парчета, за да се сготвят едновременно.
Сварете ги с два-три пръста вода над тях. Към края добавете сол и п-р (ползвам бял по възможност, ако не - черен, зелен). Сварените картофи извадете и намачкайте с преса. Аз оставям малки парченца. Разредете с малко от водата им. Добавете масло да се разтопи, след това прясно мляко или вода (от варенето, а ако случайно не ви достига тя, ползвайте просто гореща) до желаната гъстота. Надробете желаното количество сирене.
Сервиране:  Поръсвам супата с малко сирене и поливам с разтопено до кафяво масло.
Вие разбира се може да я аранжирате по ваш вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...