неделя, 29 март 2020 г.
Пюре от спанак с пържени яйца
Продукти:
спанак (ползвах замразен)
лук
чесън
сол и п-р
джоджен
малко брашно
Заливка:
яйца
червен п-р (или пушен червен п-р)
Приготвяне:
Запържете лука - да омекне и да стане сладък, добавете чесъна, подправките, малко брашно и налейте малко вряла вода, разбъркайте и прибавете спанака. Добавете още вода, ак ое нужно и оставете на тих огън за 10мин. След това добавете масло и пасирайте до желаната концистенция (аз пасирам грубо).
Яйцата изпържете или поширайте.
В тигана от яйцата загрейте малко олио изключете и добаете червен п-р.
Сервирайте пюрето, отгоре яйцето/ата и полейте със заливката.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар