четвъртък, 30 април 2020 г.
Азиатска салата със соево-фстъчен дресинг
Продуктите:
морков на пръчци
селъри (целина на стръкове) на полумесеци
краставица (без семките)
чушка - на лентички
ябълка - на пръчици
кафир лайм 1 лист/ ако нямате заменете с кора от лайм
дресинг:
1 средна скил. чесън
2с.л. соев сос
3с.л. фъстъчено масло
1ч.л. палмова захар/ кокосова/ тъмна кафява
1/4ч.ч. сок от лайм
1ч.л. сусамово олио
2 с.л. вода (ако е нужно)
чили сос на вкус
Поръска - пържен лук и пържен чесън в случая.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар