Много любимо ястие у нас! :)
Продуктите:
5-6 яйца
(L-M)
200г сирене
1 кутия рикота
60г чедър/ кашкавал
50г синьо сирене
1/4ч.л. черен пипер
1/2ч.л. сух риган
1/2 инд. орехче
кората на 1/2 лимон
сурово кашу
300-500г пресен спанак
10 броя точени кори
сол и п-р
масло
Приготвяне:
В сух тиган
запечете кашуто (става много бързо, внимавайте). Извадете го и
сипете мазнина в тигана. Задушете спанака, като слагате една част от него, когато се посвие добавяте още и така, докато се задуши всичкият. Оставете да се охлади. Разбийте яйцата и добавете сирената, подправките, ядките и спанака. Разбъркайте добре.
Включете фурната на 180 градуса
Разтопете маслото.
Намачкайте (по-лесно се работи с нея)
пекарска хартия (към 50см дълга) и
след това загладете. Намажете тук там с маслото, поръсете леко сол и черен п-р и отгоре подредете
застъпвайки 4 фино точени кори (да излизат малко от хартията), пак масло, сол и п-р и отново един реда кори, мазнина, сол и п-р. Накрая сложете последните две кори само в средата. С
помощта на хартията преместете всичко (и хартията) върху тигана и
оформете по стените му, като трябва да останат висящи кори, с които ще
завиете плънката. После сипете плънката и захлупете с краищата на корите, а
хартията подвийте навън. Намажете масло и отгоре, поръсете с някакви семена ако желаете (при мен черен кимон). Печете около 20-25 мин.
Да ви е вкусно! :)
По идея на Дж. Оливър.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар