събота, 25 април 2020 г.
Крем супа от моркови
Продуктите:
моркови - около 8 броя големи - едро нарязани
малка глава лук - също нарязана едро
3 скил. чесън - на половинки
сол и п-р
80г масло
прясно мляко/течна сметана
Приготвяне:
Запържете лука, сол и п-р, след това чесъна и морковите. Налейте гореща вода и сварете.
*Аз слагам повече вода, като излишната от нея след това отсипвам и затварям гореща в буркани. Обръщам надолу да се вакумира капачката и съхранявам в халдиника. Така имам зеленчуков бульон за някое следващо ястие.
Сварените моркови пасирайте с част от водата им, добавете масло и пр. мляко до желаната гъстота.
* Не подправам супата повече, защото я поднасям с подправени крутони и заливка от ароматно олио.
В този случай има и ледче с портокалов сок, кора и мащерка.
Да ви е вкусно! :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...
В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник. При всяко хранене на моя щастлив...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар