Много любимо ястие у нас!  :)
Продуктите:
5-6 яйца 
(L-M)
200г сирене
1 кутия рикота
60г чедър/ кашкавал
50г синьо сирене 
1/4ч.л. черен пипер
1/2ч.л. сух риган
1/2 инд. орехче
кората на 1/2 лимон
сурово кашу 
300-500г пресен спанак
10 броя точени кори 
сол и п-р 
масло
Приготвяне:
В сух тиган 
запечете кашуто (става много бързо, внимавайте). Извадете го и 
сипете мазнина в тигана. Задушете спанака, като слагате една част от него, когато се посвие добавяте още и така, докато се задуши всичкият. Оставете да се охлади. Разбийте яйцата и добавете сирената, подправките, ядките и спанака. Разбъркайте добре.
Включете фурната на 180 градуса
Разтопете маслото.
Намачкайте (по-лесно се работи с нея) 
пекарска хартия (към 50см дълга) и
 след това загладете. Намажете тук там с маслото, поръсете леко сол и черен п-р и отгоре подредете 
застъпвайки 4 фино точени кори (да излизат малко от хартията), пак масло, сол и п-р и отново един реда кори, мазнина, сол и п-р.  Накрая сложете последните две кори само в средата. С 
помощта на хартията преместете всичко (и хартията) върху тигана и  
оформете по стените му, като трябва да останат висящи кори, с които ще 
завиете плънката. После сипете плънката и захлупете с краищата на корите, а 
хартията подвийте навън. Намажете масло и отгоре, поръсете с някакви семена ако желаете (при мен черен кимон). Печете около 20-25 мин.
 Да ви е вкусно! :)
По идея на Дж. Оливър.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Панир Джалфрези
Много лесно и вкусно къри. 1и 1/2 ч.л. семена кимион 1 сушено червено чили 5см парче джинджифил (малка част нарежете на клечици за пор...
- 
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
- 
Отскоро имам квас, много време му се каних, но сега дойде моментът и си захванах. :) И много му се радвам! :) Направих два хляба и наближава...
- 
Квасът обича топло (оптимално 23-25 градуса), но в никакъв случай пряка слънчева светлина или друга директна силна топлина. :) ...

 
 
 
Няма коментари:
Публикуване на коментар