неделя, 9 февруари 2020 г.

Салата с елда, боб мунг, зеленчуци, ябълка и лешници



Продукти:

елда
боб мунг
патладжан
червен лук
зелен лук
морков
чушка
спанак или друга зеленина
ябълка
лешници

Дресинг:

лимонов сок
тъмен балсамов оцет
зехтин
сос от смокиня/нар
сумак
сол и п-р

Приготвяне:
Боба и елдата накиснете, сварете и охладете. Патладжана изпържете или изпечете. Зеленчуците и ябълката нарежете, лешниците запечете. Съберете продуктите и залейте с дресинга. Разбъркайте внимателно и се насладете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Обяд в кутия за училище/офиса 9/ School and Office Lunch Ideas

 9та публикация - 9та година в у-ще (от ПГ)    Храната в кутията е за училище на детето е най-вече сготвена/ приготвена от мен, купешките н...