неделя, 9 февруари 2020 г.

Салата с елда, боб мунг, зеленчуци, ябълка и лешници



Продукти:

елда
боб мунг
патладжан
червен лук
зелен лук
морков
чушка
спанак или друга зеленина
ябълка
лешници

Дресинг:

лимонов сок
тъмен балсамов оцет
зехтин
сос от смокиня/нар
сумак
сол и п-р

Приготвяне:
Боба и елдата накиснете, сварете и охладете. Патладжана изпържете или изпечете. Зеленчуците и ябълката нарежете, лешниците запечете. Съберете продуктите и залейте с дресинга. Разбъркайте внимателно и се насладете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...