неделя, 9 февруари 2020 г.
Салата с елда, боб мунг, зеленчуци, ябълка и лешници
Продукти:
елда
боб мунг
патладжан
червен лук
зелен лук
морков
чушка
спанак или друга зеленина
ябълка
лешници
Дресинг:
лимонов сок
тъмен балсамов оцет
зехтин
сос от смокиня/нар
сумак
сол и п-р
Приготвяне:
Боба и елдата накиснете, сварете и охладете. Патладжана изпържете или изпечете. Зеленчуците и ябълката нарежете, лешниците запечете. Съберете продуктите и залейте с дресинга. Разбъркайте внимателно и се насладете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Хлебче Рожков с квас
Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб. Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...
-
или както е известна вече в нета - Баницата на Морена :) ) 1 пак. фини кори останалото ми е на око, но общо взето: плънка: сирене ...
-
От първия ми козунак (2006г.) конци винаги съм имала. Но аз исках още - да не е плътен, а по-ефирен, да не е с дебела кора (макар много ...
-
Като купешките..., но домашни! :) Продуктите: 300г брашно 1/2ч.л. суха мая около 130 - 150мл. вода 1/4ч.л сол 1/4ч.л. захар 2...
Няма коментари:
Публикуване на коментар