Продуктите:
за 1 порция
125г / 2/3ч.ч. жълта (или червена) леща
400мл вода
1 малък дафинов лист
1/2ч.л. куркума
1/4ч.л. асафетида (или по щипка сух чесън и сух лук)
1-2 щепи спанак
сладки картофи
сол и п-р
лук
чесън
джинджифил
чили
Гарам масала
Приготвяне:
Лещата сварявам с водата и подправките за около 15 мин. В последните 3 минути добавям спанака.
Картофите бланширам за 5мин., след това ги пека със сол, п-р и олио, за около 30 мин. да се карамелизират по краищата. През това време запържвам лука, с Гарам масалата, след малко добавям и останалите продукти да се позапържат, а след това и печените картофи.
Сервирам даала и отгоре картофите. Приготвяла съм го и с печен/пържен патладжан вместо картофите - и така е много вкусно! :)
Морковена раита
кисело мляко
морков - ситно настърган
захар
мента
кимион (на прах)
чили
сол
И от кутията с обяд на детето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар