четвъртък, 20 февруари 2020 г.

Крем супа "Хумус с патладжан"





Продуктите:

сварен нахут и патладжан - 1 : 3 (или по ваша преценка)
чесън
сусамов тахан
сол
кимион
кориандър
лим. сок и кора

масло
прясно мляко

Приготвяне:

Патладжана изпечете (при мен на газовия котлон), обелете и нарежета на кубчета. В загрята мазнина запържете чесъна и подправките без лимона (внимавайте да не загорят), добавете отцедения нахут, патладжана, малко от водата на нахута (или просто гореща вода) и пасирайте. Добавете сусамовия тахан, масло да се разтопи, а след това и пр. мляко до желаната гъстота, лим.кора и сок. 
Аз запържих  млени кимион и кориандър, семена кориандър и резене, клонче къри и нахут - още вкус, но и визия. :)
Украсете по ваш вкус. :)

2 коментара:

Хлебче Рожков с квас

  Преди време правих такова хлебче, но с 30% рожков и се получи хубав десертен/за закуска хляб.   Исках обаче обичайния хляб, подходящ за за...