Продуктите:
оризови нудли
лук
чесън
джинджифил
чили
кимион
кориандър (сух)
куркума
кокосово мляко
рибен сос
мисо паста
царевично и сусамово олио
свеж кориандър/ заменете или пропуснете, ако не го харесвате
скариди (замразени при мен)
лайм - сок и кора
Приготвяне:
В царевичното олио и малко от сусамовото запържвам изброените продукти и подправките, наливам кокок. мляко и рибен сос - да поври докато омекнат зеленчуците.
В това време накивсвам нудлите във вряла вода да се рехидратират.
Изключвам котлона и разтварям мисото с малко от течността, добавям го в супата. Подправям с малко сок от лайм.
Скаридите запържвам в царевично олио за кратко с чесън, накрая добавям сок и кора от лайм.
Сервирам - купчинка от нудлите, заливам със супата и отгоре скаридите, като поливам с мазнината им. Поръсвам с още малко кора от лайм и зеленина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар