неделя, 21 юни 2020 г.

Морковена торта

Просто аналог на спаначената торта. :)  Много вкусна се получи - сочна, ароматна... влиза в графа "любими"! :)




Продуктите:
За блата:

4 яйца
1ч.ч. захар
250г моркови (сварени на пара и пасирани с част от олиото)
1ч.ч. олио 
ванилия
лимонова кора 

сухи:
2ч.ч. брашно
1пак. бакпулвер
1ч.л. канела
1/2ч.л. кардамон
1/4ч.л. инд. орехче


Кремът:
1000г заквасена сметана, но разбира се, може да ползвате и друго - рикота, маскарпоне...
150г крема сирене
пудра захар на вкус

Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса.
Разбъркваме продуктите в реда, в които са изброени и смесваме сухи и мокри. Печем до суха клечка.  Аз пека един блат, който после разрязвам на няколко (колкото се получат). За отгоре натрошавам трохички от изравняването. Или изберете друга украса.
Подправяме сметаната с пудрата захар, като разбъркваме с лъжица (не с миксер). 
Сглобяваме тортата и поръсваме с трохичките.
Да ви е вкусно! :)



2 коментара:

И за Остатъка (остатъчен квас) с уважение...

  В изирам остатък от квас гледан на плота/ стайна температура. Не съм гледала Кваса си в хладилник.       При всяко хранене на моя щастлив...